На Луганщині ЗСУ знищили переправу окупантів - інформацію надали місцеві сили спротиву

Цей факт ще раз свідчить про те, що український рух спротиву працює плідно й ефективно, незважаючи на доволі складну ситуацію на окупованих територіях.

Російські окупанти продовжують наступати в Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Луганському напрямку, продовжуючи скоординовані зусилля щодо захоплення Сєверодонецька з півночі й півдня. Протягом останнього тижня російські окупанти неодноразово намагалися форсувати річку Сіверський Донець.

Днями аналітичним відділом ГІ "Права Справа" була отримана оперативна інформація щодо планів російського командування здійснити передислокацію особового складу і важкої бронетехніки через понтонну переправу в районі с. Серебрянка.

Селище Серебрянка розташоване на стикі двох районів Луганської області, а саме: Попаснянського та Кремінського.

Варто зазначити, що успіх цього маневру поставив би українських захисників перед загрозою повного оточення.

Координати понтонної переправи, місць скупчення важкої бронетехніки і особового складу окупантів, отриманні місцевими джерелами "Права Справа", були передані представникам розвідтовариств.

Крім того, інформація щодо планів російського командування здійснити передислокацію важкої бронетехніки через понтонну переправу в районі с. Серебрянка була озвучена мною під час прямих етерів на провідних телеканалах України.

На наступний день ЗМі з посиланням на Держприкордонслужбу повідомили, що українські артилеристи прямими влучаннями розбили БТРи угруповання російських загарбників, що намагалися переправитися через Сіверський Донець поблизу Серебрянки.

У відомстві розповіли, що російська армія збиралася переправити через річку близько десятка одиниць броньованої техніки, проте понтонна переправа та танк на ній були знищені вогнем українських артилеристів.

Після цього ворожі танки, БМП та піхота намагалися втекти, проте на допомогу артилерії прийшов безпілотник українських прикордонників, який виявив російські війська. Внаслідок цього росіяни втратили кілька одиниць техніки та кілька десятків особового складу.

Цей факт ще раз свідчить про те, що український рух спротиву працює плідно й ефективно, незважаючи на доволі складну ситуацію на окупованих територіях.

Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" потребує Вашої допомоги! Фінансова допомога дуже важлива для організації, яка допомагає рятувати життя військових та мирного населення. (Картка Приватбанку: 4149 4393 1168 4009

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...