HIMARS нищать бази РФ: ЗСУ креативно попередили про контрнаступ на Херсонщині

Ворогу дали чітко зрозуміти, що Запорізький напрямок буде розглядатися як один з ключових у моменті контрнаступу ЗСУ. І невипадково одразу після демонстрації цього відео з'явилися повідомлення про знищення тилових баз противника.

ЗСУ за допомогою HIMARS спалили тилові бази ворога на півдні: це чіткий сигнал росіянам, що Україна готова до контрнаступу, і втримати Херсон та частину Запорізької області окупантам буде вкрай важко.

Наразі окупанти активно готуються до оброони Херсона: близько 40 російських танків перекинули в регіон з Запорізького напрямку. Крім того, з Кримського півострову перемістили 17 вагонів із боєприпасами.

Ці 17 вагонів були помічені на станції Каланчак. Рух боєкомплектів зафіксовано й на півночі: до 100 вагонів передислоковано з території Білорусі.

Власне, це свідчить про те, що у російських окупантів є певні проблеми з логістикою постачання військ, зосереджених на території Херсонської області. За оцінками американських аналітиків, рф зазнає великих труднощів щодо утримання своїх позицій на Херсонщині – не вистачає особового складу і, головне, військової техніки.

Варто зазначити, що ландшафт Херсонської області – переважно рівнинний. Це унеможливлює швидке просування ЗСУ, враховуючи той факт, що у повітрі є певна перевага у окупаційних сил. Менше з тим, просування українських захисників вглиб окупованими територіями Запорізької і Херсонської областей за останні тижні складає до 15 км. Тобто ми можемо казати про позттивну динаміку зміни театру військових дій.

Зауважу, днями Генштаб ЗСУ розмістив на своїй фейсбук-сторінці відео роботи американських РСЗВ HIMARS саме на Запорізькому напрямку. При чому привертає увагу те, що попри стриманий стиль комунікацій Генштабу, цього разу чітко був указаний напрямок. На мою думку, такий акцент у меседжі на Запоріжжі – невипадковий.

Дальність ураження РСЗВ складає до 80 км. Ворогу дали чітко зрозуміти, по-перше, що Запорізький напрямок буде розглядатися як один з ключових у моменті контрнаступу ЗСУ. І невипадково одразу після демонстрації цього відео з'явилися повідомлення про знищення тилових баз противника зі скупченням боєкомплектів саме на Запорізькому і Донецькому напрямках.

У ніч із 2 на 3 квітня підрозділи ЗСУ знищили військову базу ЗС РФ, яка функціонувала в Мелітополі. Унаслідок обстрілу, було ліквідовано понад 200 російських солдатів, близько 300 отримали поранення й травми. Під час атаки знищили також склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, казарми окупантів і кілька суміжних будівель.

Цілком ймовірно, що українські військові атакували базу з реактивних систем залпового вогню HIMARS. Мовиться про використання реактивних боєприпасів M31A1, максимальна дальність яких – до 84 кілометрів.

Для порівняння, російські ракетні засоби радянського зразку мають дальність ураження від 20 до 35-40 км. Тобто показ цього відео – наочна демонстрація зміни тактики ЗСУ. А саме – перехід від активної оборони до контрнаступу.

Нагадаю, зранку в суботу 9 липня у Чорнобаївці на Херсонщині знову пролунали вибухи. У росіян здетонували боєприпаси.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...