ЗСУ відбили спробу прориву росіян біля Тошківки на Луганщині - спрацювала артилерія

Станом на 20 червня локалізована загроза розширення російського фронту поблизу Попасної. В напрямок Лисичанська вони намагаються протиснути українську оборону, щоби унеможливити сценарій можливого форсування природної перешкоди — річки Сіверський Донець.

Всі намагання росії щодо оперативного оточення українського угрупування в районі Золоте і Сєвєродонецьк-Лисичанськ — розбиті вщент.

Масованим артилерійським і авіаційним ударам противника піддалися житлові квартали Сорокіне, Метьолкіне, інших населених пунктів, де росіяни намагаються вибити з позиції ЗСУ. Але дивним чином б’ють в першу чергу по житловій інфраструктурі, використовуючи тактику випаленої землі, яка раніше їм дозволяла просуватися в глиб Луганської області.

Змушений констатувати, що російським окупантам вдалося захопили селище Метьолкіне в передмісті Сєвєродонецька Луганської області.

Станом на 20 червня локалізована загроза розширення російського фронту поблизу Попасної. В напрямок Лисичанська вони намагаються протиснути українську оборону, щоби унеможливити сценарій можливого форсування природної перешкоди — річки Сіверський Донець.

У Сєвєродонецьку відбуваються важкі бої у промисловій зоні. Утім, не зважаючи на використання росією артилерії, забороненої міжнародними конвенціями зброї та авіації, ЗСУ міцно тримають свої позиції.

Ми контролюємо приблизно 30% міста Сєвєродонецьк, тобто промислову зону заводу «Азот».

Варто зазначити, що на підприємстві, окрім військових, перебувають і цивільні. Країна-окупант намагається використати цей факт у своїх ІПСО. Противник пропонує так званий коридор — вихід цивільного населення у напрямку окупованого росіянами міста Сватове. За останню добу на територію рф з території Луганської області було фактично депортовано приблизно 13 тисяч мешканців окупованих районів Луганської області.

В районі Сєвєродонецька наразі просування російських військ унеможливлене за рахунок результативної роботи української артилерії. Окупанти намагалися зробити прорив в районі населеного пункту Тошківка. Частково вони мали успіх, але потім відпрацювала українська артилерія.

В першу чергу, мовиться про польські САУ «Краб» (самохідні артилерійські установки AHS Krab), які були передані цією державою. Дальність ураження до 40 км, відповідно, коштом технічних переваг і характеристик ЗСУ мають можливість завдавання превентивних ударів не лише по передових, а і тилових позиціях країни-окупанта.

На сьогоднішній день загроза прориву локалізована. Варто зазначити, що окупанти намагалися прорватися за допомогою десятків одиниць важкої техніки. Окупантам завдано значних втрат у живій силі і техніці.

Наразі є намагання перерізати трасу Бахмут-Лисичанськ. Невипадково найбільш запеклі бої точаться в цьому районі. Це траса життя, по якій здійснюються ротації ЗСУ.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Спецслужби РФ спалилися! Хто керував атакою на Ізраїль. Путін вступає у нову війну

середа, 17 квітень 2024, 9:32

За новим конфліктом між Ізраїлем та Іраном стоять спецслужби РФ. Росіяни розраховують, що нова війна на Близькому Сході відволіче західних політиків від геноциду України. Військовий радник Ірану заявив про успішне проведення інформаційно-психологічної ...

У ЗСУ вкрали 10 мільярдів! ТЕС знищили невипадково. Хто за це відповість? - Снєгирьов

середа, 17 квітень 2024, 5:58

Внаслідок російських ударів вийшли з ладу одні з найбільших в Україні ТЕС – Трипільска і Зміївска. Але ж раніше влада повідомляла, що вони захищені на 100 відсотків! Більше того, на зведення захисних споруд виділили шалені 10 мільярдів гривень. Куди ді...