Зруйновано 90% міста: Путін перетворює Маріуполь на Варшаву часів Гітлера

Попри жахливі руйнування та гуманітарну катастрофу, місто продовжує чинити опір окупантам. Влада Маріуполя рішуче відхилила російський ультиматум щодо «здачі» міста ворогу.


Блокадний Маріуполь: 80-90% міста – зруйновані. Путінська армія фактично перетворює азовський порт на аналог захопленої гітлерівцями Варшави. При цьому лицемірно звинувачуючи в усьому постраждалу сторону.

У 1939 році Гітлер відвідав захоплену Варшаву, де приймав з цього приводу парад Вермахту. Дивлячись на наслідки бомбардувань та обстрілів міста вояками Вермахту, він сказав майбутньому генерал-губернатору Франку: «Подивіться на цей жах і на ці руйнування. Це жахливо ! Як поляки могли змусити мене піти на таке! Їм ніколи не зійде з рук цей кошмарний злочин».

Днями очільник МЗС України Дмитро Кулеба опублікував супутниковий знімок зруйнованого російським бомбардуванням драмтеатру в Маріуполі Донецької області.

«Це – руїни драмтеатру в Маріуполі, де переховувались сотні мирних жителів. Нелюдський російський воєнний злочин», – написав він.

обстріли Маріуполя

Армія рф двома авіабомбами зруйнували Драматичний театр у Маріуполі Фото: Telegram

Нагадаю, 16 березня російські війська скинули надпотужну бомбу на драматичний театр у Маріуполі, в якому від обстрілів ховалися тисячі городян, переважно матері з дітьми. А перед самою будівлею був величезний напис «Діти».

Наразі Маріуполь перебуває в блокаді, він зруйнований на 80-90%.

Кількість загиблих у місті уже перевищила 2,3 тисячі. Але багато людей ще перебувають під завалами, тому реальна кількість жертв може бути значно вища. На момент початку блокади в Маріуполі лишалося від 350 000 до 400 000 мешканців.

Попри жахливі руйнування та гуманітарну катастрофу, місто продовжує чинити опір окупантам. Влада Маріуполя рішуче відхилила російський ультиматум щодо «здачі» міста ворогу.

У місті точаться вуличні бої. Збройні сили України дають гідну відсіч ворогу.

Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...