Війна в Україні: Скільки дітей загинуло на Донбасі?

Для десятків тисяч дітей ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним. Близько 15 тисяч неповнолітніх постійно знаходяться у небезпеці та страху обстрілів з боку російського агресора. Психологічні травми, отримані ними зараз, наз

4 червня в Міжнародний день безневинних дітей Президент України Володимир Зеленський у своєму Facebook написав, що за даними моніторингової місії ООН, на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 маленьких українців. 98 хлопчиків. 49 дівчаток. Поранено 363 дитини.

Зеленський також додав, що наразі близько 200 тисяч дітей є внутрішньо переміщеними особами, а статус жертв війни отримали майже 23 тисячі дітей.

Примітно, що 1 червня 2019 року прес-служба ВМС ЗСУ у Facebook повідомила, що за 5 років війни на Донбасі російські окупанти вбили понад 240 українських дітей, ще 56 — безвісти зникли.

“За 5 років війни на Донбасі російські окупанти вбили понад 240 українських дітей. Ще 56 — безвісти зникли”, - йдеться у повідомленні.

https://www.ukrinform.ua/…/2712622-za-5-rokiv-vijni-na-donb…

Раніше в доповіді ООН повідомлялося, що від початку російської агресії на сході України загинули щонайменше 91 хлопчик, 47 дівчаток, а також 149 осіб, стать яких встановити не вдалося.

У травні 2017 року на своїй сторінці у Facebook голова поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін повідомив, що на Донеччині з початку війни зникла без вісти 1331 дитина. Так у 2014 році зареєстровано- 476 повідомлень; у 2015 році - 288; 2016 році - 400; 2017 році - 167 дітей.

"Станом на 24.05.2017 поліцією Донеччини проводяться розшукові заходи щодо встановлення місцезнаходження 37 безвісно зниклих неповнолітніх громадян (яким на момент зникнення не виповнилося 18 років), з них 8 - ті, які на теперішній час лишаються неповнолітніми", - написав Аброськін.

А вже у липні 2017 року дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) повідомляв, що внаслідок бойових дій на Донбасі постраждали 1 млн. дітей. З них 22 тисячі й досі проживають на лінії зіткнення. За офіційними даними, 68 дітей загинули, 186 отримали поранення за час конфлікту.

https://humanrights.org.ua/…/diti_pereselenciv_ta_uchasniki…

Утім, 28 березня 2018 року екс-президент Петро Порошенко під час всеукраїнської акції "Діти єднають Україну", трансляція якої велася на його сторінці в Facebook заявив, що з початку Антитерористичної операції на сході України загинуло 242 дитини.

"242 дитини були вбиті російськими агресорами, починаючи з 2014 року", – зазначив Порошенко.

https://www.slovoidilo.ua/…/poroshenko-rozpoviv-skilky-dite…

Для десятків тисяч дітей ця війна обернулася насильством - психологічним, сексуальним, фізичним. Близько 15 тисяч неповнолітніх постійно знаходяться у небезпеці та страху обстрілів з боку російського агресора. Психологічні травми, отримані ними зараз, назавжди залишаться у їхньому житті.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...