"В ОРЛО окупанти провадять активні військові навчання", - Снєгирьов

Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів. В ході тактичних навчань "народної міліції ЛНР" була задіяна важка бронетехніка та ствольна артилерія, яка була передислокована, як з тилових районів "ЛНР" так із території РФ.

Протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званого 2-го АК "народної міліції ЛНР".

21 жовтня серпня під час круглого столу в Українському кризовому медіа-центрі мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" щодо батальйонно-тактичних навчаннь підрозділів 2-го АК самопроголошеної "ЛНР" на полігоні в районі с. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська). Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998).

24 жовтня в ефірі в ефірі "4 каналу" мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права справа" про передислокацію і накопичення живої сили і техніки противника на полігоні поблизу с. Бугаївка та первомайсько-стаханівському напрямку.

Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів. В ході тактичних навчань "народної міліції ЛНР" була задіяна важка бронетехніка та ствольна артилерія, яка була передислокована, як з тилових районів "ЛНР" так із території РФ.

22.10.19 в Ростовській області була зафіксована військова колона, що перевозила на тягачах танки. В минулому місяці в селі Родіоновка Ростовської області так само були зафіксовані танки, артилерія в 15 км від українсько-російського кордону.

Свого часу "Права Справа" повідомляла про дислокацію поблизу військового аеродрому, розташованого в 5 км на північний захід від міста Міллерово (Ростовська область, РФ) окремих підрозділів 79-ї гвардійської реактивної артилерійської бригади (місце постійної дислокації – м. Твер) та 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Суворова, Кутузова, Невського танкової бригади (місце постійної дислокації – Чебаркуль, Челябінська обл).

Згодом, у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні станом на 19:30 24 жовтня було повідомлено, що в районі проведення навчань, поблизу села Бугаївка зафіксувано понад сотню одиниць важкої військової техніки і майже 40 одиниць артилерійського та мінометного озброєння. СММ ОБСЄ повідомила про 23 танки та 80 бойових броньованих машин.

Також спостерігачі ОБСЄ виявили 4 буксируваних міномети (невстановленого типу, 120 мм), 4 зенітні ракетні комплекси (9К35 “Стріла-10”), 16 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 “Жаба”, 122 мм), а також 6 протитанкових гармат (МТ-12 “Рапіра”, 100 мм).

СММ продовжує здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, Комплексом заходів і Доповненням до нього.

Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" розраховує на подальшу плідну співпрацю зі спеціальною моніторинговою місією (СММ) ОБСЄ.

Варто зазначити, що 24 жовтня пресслужба Міноборони з посиланням на Головне управління розвідки оприлюднила інформацію про приховане переміщення на тимчасово окуповані території підрозділів так званих "казачих формувань" – для ротації та посилення окупаційних військ. Наразі ця інформація не знайшла свого підтвердження.

Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю прес-служби ГУР МО України.

Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" потребує Вашої допомоги! Фінансова допомога дуже важлива для організації, яка допомагає рятувати життя військових та мирного населення. (Картка Приватбанку: 4149 4393 1168 4009 )

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...