У Луганській області на місці масштабних лісових пожеж знайдено засоби і знаряддя підпалу

Варто зазначити, що оприлюднена телеканалом Донбас Онлайн інформація про знайдене знаряддя підпалу фактично спростовує офіційні версії правоохоронних органів щодо обставин і причин виникнення масштабних лісових пожеж на Луганщині.

В Луганській області на місці масштабних лісових пожеж поблизу селища Гречишкине Новоайдарського району місцевими мешканцями знайдено засоби і знаряддя підпалу у вигляді заздалегідь приготованих запалювальних пристосувань.

Про це повідомляє телеканал Донбас Онлайн.
"Паперовий пакет, у ньому трошки вибухівки та дистанційний підривач. Від пакунку натягнута просочена пальним мотузка до інших сосен", – написали очевидці.
Світлину зробили поблизу селища Гречишкине Новоайдарського району. Фото надіслав підписник телеканалу Донбас Онлайн в особисті повідомлення.
Примітно, що правоохоронці прозвітували, що встановили чотири ймовірних джерела виникнення масштабних лісових пожеж на Луганщині. Серед причин — необережне поводження з вогнем та коротке замикання лінії електромереж. У штабі операції Об'єднаних сил заявили, що пожежі спричинили збройні провокації бойовиків.
В свою чергу очільник Луганської обласної ВЦА Сергій Гайдай розповів про причини масових пожеж на Луганщині, які тривають з 30 вересня. "Це стихія. Можу чітко вам сказати... Зима без снігу і п’ять місяців – без жодного дощу. Та підстилка в лісі – вона як порох, запалюється миттєво. Дроти падають, коротке замикання – і дерево миттєво спалахує, а вітер одразу ж розносить на десятки метрів. Буквально за кілька хвилин усе відбувається. Поки машина навіть з іншого кінця села під’їде сюди – воно вже все починає горіти. А як тільки вітер підіймає палаючі уламки на верхову пожежу… Це страшна річ", - сказав він.
Варто зазначити, що оприлюднена телеканалом Донбас Онлайн інформація про знайдене знаряддя підпалу фактично спростовує офіційні версії правоохоронних органів щодо обставин і причин виникнення масштабних лісових пожеж на Луганщині.
Фактично йдеться про приховування підпалів з метою інсценування обстановки, що вказує на випадкове виникнення пожежі. На мою думку, у випадку з масовими лісовими пожежами на Луганщині, йдеться про злочини, спрямовані на дезорганізацію роботи державних установ і громадських інституцій: диверсію; терористичний акт.
Нагадаю, 30 вересня на території Луганської області почалися масштабні лісові пожежі. 8 жовтня рятувальники ліквідували останній осередок масштабних пожеж на Луганщині. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, — понад 20 тисяч га.
За інформацією ДСНС, унаслідок пожежі загинули 11 людей, а постраждали — 19, зокрема троє рятувальників.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...