Ув'язнені, психічнохворі та "гастарбайтери" з КНДР: Ким у РФ намагаються підсилити армію

За оцінкою генерала США Марка Міллі, наразі війна Росії проти України перебуває в новій фазі, коли українські сили захопили стратегічну ініціативу.

За інформацією американського Інституту дослідження війни (ISW), президент Росії Володимир Путін все більше покладається на нерегулярні, погано навчені спеціальні добровольчі та маріонеткові підрозділи замість того, щоб поновити розбиті підрозділи російських сухопутних військ.

Так, наприклад, для посилення своїх військ в Україні були відправлені з міста Тамбов 400 осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини.

Варто зауважити, що що звільнити ув'язненого, який не відбув термін ув'язнення, можливо лише указом президента РФ про помилування, по амністії згідно постанови Державної Думи або за рішенням суду про умовно-дострокове звільнення.

Примітно, що останнім часом російська влада почала все частіше при комплектуванні нових підрозділів надавати перевагу взяттю на службу "добровольців" та осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини. Це пов'язано в першу чергу із тим, що ці категорії менше доставляють проблем російському командуванню і владі у разі загибелі чи поранення.

За оцінкою генерала США Марка Міллі, наразі війна Росії проти України перебуває в новій фазі, коли українські сили захопили стратегічну ініціативу.

На цьому тлі у ЗМІ вкидається повідомлення про те, що КНДР може посилити російські окупаційні війська 100 тисячами своїх "добровольців".

Утім, це абсолютно не реалістичний сценарій. І для розуміння – ці 100 тисяч корейців ніяк не вплинутьна хід війни. Бо ніхто надавати такої не буде. Це елемент російських ІПСО.

Якщо росіяни спробують залучити 100 тисяч корейців, то потрібно буде: по-перше, оголосити війну Україні з боку КНДР. А це вже, відповідно, визнання міжнародного характеру війни. По-друге, залучення корейських "добровольців" до так званої російської військової "спецоперації" - визнання недієздатності окупаційних сил росії.

Мовиться про те, що путін потрапив у свою ж пастку, коли заявив про спецоперацію, яка, за логікою, повинна передбачати використання обмеженого військового контингенту.

Нагадаю, за інформацією журналіста-розслідувача видання "Bellingcat" Христа Грозєва, кожну державну корпорацію та олігархів у російській федерації змушують створити власні приватні військові компанії, які мають взяти участь у війні проти України.

Водночас у Санкт-Петербурзі, на сайті психіатричного диспансеру розмістили оголошення про набір добровольців на війну проти України.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...