"Українська "Швейцарія" на тлі руїн дитячого табору у Станично-Луганському районі", - Снєгирьов

Звертаюся до президента України Зеленського та міністра МВС Авакова з вимогою взяти під свій особистий контроль питання розслідування фактів знищення матеріально-технічної бази дитячого оздоровчого табору "Дружба" та компенсації за рахунок держави заподія


Президент України Володимир Зеленський порівняв Станицю Луганську зі Швейцарією. "Ми розвели війська в Станиці Луганській. І ви навіть бачите, що ми зробили такий тимчасовий пішохідний міст... в Станиці Луганській і там КПВВ, і там світло, там Швейцарія", – заявив він.

Швейцарія, кажете?

Добре, я продемонструю Вам фото української Швейцарії. Не рекомендується до перегляду дітям, вагітним та людям зі слабкою психікою!

Макарове Станично-Луганського району Луганської області. До війни Макарове було місцем компактного проживання донських козаків, носіїв ідей "великой и неделимой", духовним центром сепаратизму на теренах Луганщини. Купивши занедбаний піонерський табір, який не експлуатувався протягом десяти останніх років, я вирішив створити на його базі Український центр, який би виховував дітей на кращих традиціях української культури та історії. На території табору планувалося відкрити храм Великомученика і цілителя Пантелеймона.

Дитячий оздоровчий табір "Дружба" розташований у курортній заповідній зоні на відстані 15 кілометрів від Луганська. Загальна територія табору 5 га. На території табора розташовано шість спальних корпусів. Корпус розрахований на 40 осіб. Загальна кількість відпочиваючих за один сезон – до 300 осіб . Корпуси капітально відремонтовані. Капітальний ремонт проводився у 2007-20008 роках.


15 травня 2008 року на сесії Луганської обласної ради представниками депутатського корпусу облради (переважно – представниками "Партії Регіонів") було прийнято рішення звернутися до СБУ та прокуратури з вимогою перевірки табору "Дружба".

Тоді в місцевій пресі була розгорнута інформаційна компанія з шельмування мене особисто і діяльності табору "Дружба". Так, у статтях "Тень Шухевича над станицей" та "Лагерь украинского национализма" відверто нагніталася антиукраїнська істерія, а табір "Дружба" і його власник подавалися у максимально негативному забарвленні.

Не стали несподіванкою як погрози та вимога невідомих бандитів припинити політичну діяльність, так і відсутність відповідної реакції з боку правоохоронних органів на мої звернення дати оцінку цим діям.

Незважаючи на утиски з боку криміналітету, спеціальних служб і влади табір вдалося зберігти.

Руйнація табору і його знищення починається у 2015 році. За дивним збігом обставин, ці процеси співпадають по часу із появою моїх матеріалів, в яких піднімаються питання корупційних оборудок керівництва Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і керівництва УСБУ в Луганській області.

Нагадаю, З 2014 року заступником голови Луганської ОВЦА з питань громадського порядку та безпеки був Юрій Клименко. 15 липня 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Клименка тимчасово виконуючим обов'язки голови Луганської обласної державної адміністрації. З 1996 р. по 2015 р. Клименко працював у органах Служби безпеки України, зокрема обіймав посаду голови управління СБУ в Луганській області.

З березня 2015 по квітень 2018 року начальником Управління СБУ в Луганській області – Козловський О. З вересня 2018-го очолює Департамент оперативної підтримки Національної поліції при Міністерстві внутрішніх справ України.

У квітні 2018 року після мого виступу на телеканалі ZIK у програмі із Остапом Дроздовим було ухвалене кадрове рішення: президент Петро Порошенко звільнив із посади начальника Управління СБУ Луганської області Олега Козловського.

Ймовірно, причиною цього стала контрабанда з тимчасово окупованими територіями. Указ президента №106 / 2018 датований 23 квітня. Після моїх звернень в СБУ і ГПУ з Луганської обласної військово-цивільної адміністрації звільняється п'ятирічний заступник всіх керівників Клименко.

Примітно, що розташовані поруч з дитячим оздоровчим табором "Дружба", табір "Берізка" і пансіонат "Сосновий" не постраждали від дій мародерів, що свідчить про вибірковий і спланований характер знищення матеріальної бази табору "Дружба".

Варто зазначити, що я неодноразово звертався до керівництва МВС з приводу надання правової оцінки діям мародерів. На жаль, жодної реакції не було.

Це дає мені підстави вважати, що знищення матеріально-технічної бази дитячого оздоровчого табору "Дружба", який належить мені на правах приватної власності, є тиском на мене з боку співробітників правоохоронних органів і місцевої влади, які стали фігурантами моїх викривальних публікацій.

Звертаюся до президента України Зеленського та міністра МВС Авакова з вимогою взяти під свій особистий контроль питання розслідування фактів знищення матеріально-технічної бази дитячого оздоровчого табору "Дружба" та компенсації за рахунок держави заподіяної шкоди.

Картка Приватбанку:4149 4393 1168 4009

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...