У "ЛДНР" заявили, що Україна пішла на діалог: Що стоїть за черговим інформаційним вкиданням

Трьохсторонні переговори в рамках "Мінська" включають Україну, РФ та ОБСЄ. Жодних квазіутворень у вигляді "ЛНР" та "ДНР" у ТКГ немає. Їхні представники присутні лише в підгрупах. Тож говорити про якісь їхні пропозиції, обговорювати їхню "дорожню карту" –


За даними ZN.UA, "представники" ОРДЛО Наталія Ніконорова та Владислав Дейнего звернулися до спецпредставника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі послу Мікко Кіннунена з листом, у якому стверджують, що Україна зобов'язалася до засідання ТКГ 8-9 лютого відреагувати на "пропозиції" ОРДЛО щодо врегулювання ситуації на сході України. В Офісі президента України цю інформацію заперечують.

Справа втім, що Трьохсторонні переговори в рамках "Мінська" включають Україну, РФ та ОБСЄ. Жодних квазіутворень у вигляді "ЛНР" та "ДНР" у ТКГ немає. Їхні представники присутні лише в підгрупах. Тож говорити про якісь їхні пропозиції, обговорювати їхню "дорожню карту" – це грати на суб'єктивізацію квазіутворень та виводити ситуацію на рамки прямих переговорних процесів між Києвом, Донецьком та Луганськом. Чого, до речі, прагне Москва.

На мою думку, ми бачимо явно контрольоване вкидання інформації – напередодні чергового засідання ТКГ, а також запланованих на лютий зустрічі радників голів нормандського формату, візитів в Україну глав МЗС Франції та Німеччини, французького президента Емануеля Макрона та нового канцлера Німеччини.

Нагадаю, що Німеччина та Франція входять до нормандського формату. Як і Україна із Росією.

Вкидаючи цю інформацію (про те, що глава Офісу президента Андрій Єрмак, який представляє Україну на переговорах радників голів НФ у січні, нібито погодився до наступної зустрічі розглянути "дорожню карту" ОРДЛО), російські спецслужби переслідують кілька цілей.

Перша – дестабілізація ситуації усередині України. Розгортання інформаційної кампанії щодо можливої "зради" у вищому політичному керівництві.

Друга – можливість звинуватити Україну у блокуванні роботи ТКГ та нормандського процесу. Нібито Кремль зробив пропозицію щодо врегулювання ситуації, а вона була заблокована офіційним Києвом. Який уже не раз чітко заявляв – прямих переговорів із Луганськом та Донецьком не буде.

Ну, а те, що подібне публікують українські ЗМІ, ще раз порушує питання про інформаційну гігієну. І не тільки. Тому що подібним чином українські медіа стають інструментом впливу російських спецслужб у проведенні інформаційно-психологічних операцій у нашій країні. І я згоден із радником Єрмака – Подоляком, який пояснив таку публікацію у ZN.UA бажанням хайпанути. На жаль, на тему українсько-російського конфлікту багато хто намагається хайпанути.

Спеціально для Comments.ua

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...