Свободівець зі Стрия знявся з виборів… через російський паспорт

Варто зазначити, що Юрович особисто підтвердив ІА ZAXID.NET, факт отримання російського паспорту у 2012 році. Утім він запевнив, що паспорт не дійсний. Проте, за інформацією ЗМІ, у російський реєстрах паспорт Юровича досі значиться чинним.
Кандидат на посаду голови Стрийської ОТГ та в депутати Стрийської ОТГ від ВО "Свобода" Борис Юрович знімає свою кандидатуру через скандал з його російським паспортом. Про це заявила Стрийська районна організація партії.
"Це рішення пов’язане з інформаційною кампанією, яку розгорнуто проти Юровича, зокрема звинуваченнями, що він є власником російського паспорта. За його словами, він не хоче нашкодити партії, тому вирішив не брати участі в місцевих виборах як кандидат", — зазначено у повідомленні партії.
Крім того, у заяві Стрийської районної організації ВО "Свобода" зазначено, що сім’я Бориса Юровича виїхали в Сибір через переслідування радянської системи. Борису на той час було 3 роки.
Сам Юрович коментуючи цю ситуацію пояснив, що не хоче нашкодити партії, тому вирішив не брати участі в місцевих виборах як кандидат.
"Я не буду виправдовуватися, брати участь в інформаційних війнах, тому вирішив зняти свою кандидатуру. Надалі буду продовжувати працювати й боротися задля України і гідного життя українців",-заявив він.
Варто зазначити, що Юрович особисто підтвердив ІА ZAXID.NET, факт отримання російського паспорту у 2012 році. Утім він запевнив, що паспорт не дійсний. Проте, за інформацією ЗМІ, у російський реєстрах паспорт Юровича досі значиться чинним.
Примітно, що за даними російського бізнес-сервісу "За чесний бізнес" Борис Ярославович Юрович вказаний засновником компанії ТОВ "Россервіс", зареєстрованої у 2013 році у місті Нягань Ханти-Мансійського автономного округу – Югра. Генеральною директоркою компанії вказана Наталія Юрович. "Россервіс" займається оптовою торгівлею паливом та подібними продуктами.
Нагадаю, у 2017 році позафракційний депутат Верховної Ради, член політради партії "Свобода" Юрій Левченко підтвердив, що в свій час мав російське громадянство. За словами Левченка, він отримав російський паспорт винятково з практичних міркувань - задля швидкого отримання закордонного паспорта, який був потрібен йому для продовження навчання закордоном.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...