РФ створює юридичну базу для військового вторгнення в Україну

Не виключаю, що Путін після парламентських виборів, переконавшись, що проросійська п'ята колона не сформувала парламентської більшості, і зміни стратегічного курсу України в бік НАТО і ЄС не відбудеться, може піти на одностороннє визнання квазіреспублік "

Днями в інтерв'ю ТСН екс- командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв, що знав про підготовку до видачі російських паспортів за три з половиною місяці до початку процесу.

"Про підготовку до видачі паспортів я мав інформацію за три з половиною місяці. Вони збирали інформацію, визначали черговість видачі. В першу чергу мали б отримати документ керівники, потім усе керівництво "армій" ворога", – заявив він.

Наєв вважає, що з військової точки зору, якщо населення окупованих районів Донбасу буде складатися з російських громадян, існує загроза, що Росія захоче їх "захистити" не тільки політичним шляхом.

На моє переконання, це не страшилки і не намагання Росії якось продемонструвати недієздатність мінського процесу. Це узаконена анексія окупованих територій Донбасу.

Ще 30 серпня 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію, що у Луганськ з РФ були доставлені бланки паспортів самопроголошеної "ЛНР" і російські рублі для розрахунків з представниками бюджетної сфери. Вже тоді повідомлялося, що таким чином, частина суверенної української території може опинитися включеною в грошово-фінансову систему іноземної держави.

http://day.kyiv.ua/…/300814-aktivist-u-lugansk-dostavili-pa…

Підписавши указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР" Путін фактично узаконює свою військову присутність на окупованих територіях Донбасу і легалізує місцевих бойовиків. У президента РФ будуть підстави говорити, що в Україні порушуються уже не права російськомовних громадян, а безпосередньо громадян РФ.

Створюється юридичний прецедент для наявності на території України громадян з російськими паспортами. Зокрема, у грудні 2018 року Держдума дала Володимиру Путіну право визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які можуть подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку. До таких найперше належать громадяни України. І російські паспорти матимуть громадяни ОРДЛО, які де-факто проживають на території України, хоч і окупованій.

Примітно, що реакція Заходу і ООН, де висловили стурбованість указом Путіна, показова. Але від нас тут мало що залежить. Протидіяти цьому складно. Варто зазначити, що український закон про позбавлення громадянства досить розмитий. Позбавити громадянства України складно. Зі свого боку Росія не оприлюднить списки тих, хто отримав громадянство РФ.

Наразі в Росії проживає два з половиною мільйони українських громадян. Із зони конфлікту виїхало приблизно півтора мільйона. Тому це ще і можливість узаконити перебування громадян України в Росії. Вирішити питання трудової міграції і демографічну ситуацію. Українці – близька за ментальністю і культурою нація. До того ж, заробітчани з Середньої Азії здебільшого – не кваліфікована робоча сила. А громадяни України, в основному, мають гарну кваліфікацію.

Не виключаю, що Путін після парламентських виборів, переконавшись, що проросійська п’ята колона не сформувала парламентської більшості, і зміни стратегічного курсу України в бік НАТО і ЄС не відбудеться, може піти на одностороннє визнання квазіреспублік "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаю, 27 квітня 2019 року Путін заявив, що набуття російського громадянства можуть спростити для всіх українців. 1 травня він підписав указ про введення спрощеного порядку набуття російського громадянства для певних категорій громадян України.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...