Пане Аваков, допоможіть зупинити повзучий реванш прихильників "ЛНР"!

Звертаюся до вас, як учасник Революції Гідності до коменданта Майдану. В моєму листі чітко вказані всі підстави відмовити посібнику «ЛНР» Володимиру Струку в реєстрації кандидатом в депутати. Допоможіть відновити справедливість і законність!

Днями я звернувся з офіційним листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням посприяти скасуванню реєстрації кандидатами у депутати Верховної Ради Володимира Струка.

У листі викладено всі підстави, за якими реєстрація цього кандидата (по 113 округу) повинна бути скасована згідно з українським законодавством.

Зокрема, будучи народним депутатом ВРУ VII скликання, Струк був одним з тих, хто створив так званий «загін самооборони», кістяк якого склали колишні воїни-афганці. По суті, це було одне з перших НЗФ на території Луганщини. Пізніше терористи «загону самооборони» увійшли до батальйону «Зоря» і бригади «Бетмен», якою керував сумнозвісний садист Олексій Бєднов, колишній співробітник правоохоронних органів.

5 травня 2014 року нардеп-регіонал Олег Царьов і майбутній «глава ЛНР» Валерій Болотов в захопленому приміщенні Луганської міськради оголосили про референдум 11 травня з визначенням статусу Луганській області. Під час зустрічі Струк наполягав на тому, що «немає часу проводити обговорення», бо «Київ зробить усе, щоб зірвати референдум».

9 травня 2014 року Струк, прикрасивши себе «колорадською» стрічкою, закликав НЗФ до забезпечення громадського порядку під час святкових заходів до Дня Перемоги. «Все у нас добре. Не треба нас лякати. Це наша Батьківщина, і ми будемо її захищати», - сказав він і пообіцяв «негайно знищити» усіх, хто «ступить на територію Донбасу».

Про факти прямого фінансування терористів Володимиром Струком згадують очевидці подій. За їхніми словами, депутат ставив мобільні армійські кухні, де готували їжу для терористів, що захопили будівлю СБУ, «оздоблюючи» їх плакатами «Від Струка молодій республіці».

Попри всі ці свідчення і факти, СБУ досі не спромоглася дати оцінку заявам і, головне, діям Струка щодо створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Виявляється, що справа розслідується з 2014 року, але підозру Струку за цей час так і не вручили.

Нагадаю, що і до початку свого шляху посібника терористів Володимир Струк поводив себе неадекватно. Зокрема, 30 січня 2014 року він вдарив депутата від Батьківщини Лесю Оробець у сонячне сплетіння просто у залі Верховної ради України. Пані Леся, зауважимо, намагалася зашкодити протизаконному кнопкодавству. Після вона згадувала, що Струк вдарив її «професійним, коротким, бандитським ударом».

Себто, ще не відчувши свою «всемогутність» з озброєними терористами за спиною, Струк вже по-бандитському поводився з жінкою, яка, як і належить кожному громадянину, слідкувала за виконанням Закону України.

Як ви вважаєте, пане Аваков, чи потрібен у парламенті «народний обранець», який б’є жінок і озброює убивць? Така поведінка і настирливість, з якою Струк рветься до ВР, вимушують запідозрити, що він дуже зацікавлений в депутатському імунітеті. Чи треба надавати злочинцеві шанс на безкарність?

Звертаюся до вас, Арсене Борисовичу, саме тому, що ви доклалися до зняття з реєстрації екс-голову Адміністрації президента Андрія Клюєва. Ваш лист щодо цього кандидата був вагомим внеском у торжество законності.

Звертаюся до вас, як учасник Революції Гідності до коменданта Майдану. В моєму листі чітко вказані всі підстави відмовити посібнику «ЛНР» Володимиру Струку в реєстрації кандидатом в депутати. Допоможіть відновити справедливість і законність!

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Марш на Харків у травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...