Окупанти примусово вивезли з Луганщини 13 тис. осіб за добу: частину відправили в СІЗО

Загалом з початку повномасштабної війни росіяни визнали депортацію 1 936 911 українців. Серед них 307 423 дитини.

За останню добу на територію росії з окупованих територій Луганської області було фактично депортовано приблизно 13 тисяч місцевих мешканців.

Йдеться про примусовий характер депортації. Варто зауважити, що певному відсотку депортованих вдалося повернутися до своїх домівок, або виїхати в інші країни розселення. За різними оцінками, кількість тих, кому вдалося вирватися з "братніх обіймів" країни-окупанта - 2000 - 2500 осіб.

Тих мешканців окупованих територій України, які залишилися на території рф направили у табори тимчасового розміщення.

Після процедури перевірки і так званої "фільтрації" депортовані мають самостійно шукати роботу та місце постійного проживання. Варто зауважити, що багато з тих хто залишився в рф розраховували на надання постійного житла та працевлаштування.

Нагадаю, що за повідомленнями уряду, станом на травень 2022 року з України депортовано 1 млн 200 тисяч українців. Людей примусово вивозять зі сходу країни: Маріуполя, Луганщини, Донеччини, Волновахи, Ізюма.

В свою чергу британська розвідка заявила, що рф готує примусову депортацію місцевого населення з Сєвєродонецька на окуповані території.

Так з 14 червня офіційні особи країни-окупанта та підтримувані ними представники квазіутворень "ЛНР" заявляють, що вони намагаються створити "гуманітарні коридори", щоб цивільні особи могли евакуюватися з Сєвєродонецька.

Зокрема, зазначається, що як раніше в Сирії, так і в Україні, Росія має прецедент використання односторонньо оголошених "гуманітарних" коридорів як механізму для маніпулювання простором бойових дій та примусового переміщення населення.

Звернень щодо депортації з окупованої Херсонщини та півдня Запорізької області не було, однак потенційно це примусове вивезення українців можливе й у цих регіонах. Є поодинокі випадки вивезення людей з Київщини та Чернігівщини разом з відходом російської армії.

Таких людей знайшли у слідчому ізоляторі. Є випадок, коли сімейна пара змогла звільнитися на території Білорусі. Про полонених ніхто не піклувався відповідно до міжнародних законів.

Загалом з початку повномасштабної війни росіяни визнали депортацію 1 936 911 українців. Серед них 307 423 дитини.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...