"Окупанти готуються до активації бойових дій", - Снєгирьов

Примітно, що на тлі загострення військового протистояння очільник МЗС Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому виданню "Die Welt" заявив, що "врешті-решт, частотність бомбардувань значно впала, і кількість загиблих відповідно зменшилася".

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України у зоні ООС.

17 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив 4 обстріли позицій Об’єднаних сил: поблизу Новотошківського, Новолуганського та Луганського.

16 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Також, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ" факти ворожого вогню було зафіксовано поблизу Новотошківського, Новолуганського, Кримського. Обстріли позицій ЗСУ поблизу Новотошківського з напрямку Донецького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Новолуганського з напрямку Доломітного – з мінометів калібру 82 мм.

Варто зазначити, що 14 вересня в ефірі "4 каналу" мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права справа" про передислокацію і накопичення живої сили і техніки противника на первомайсько-стаханівському напрямку.

Зокрема, повідомлялося про накопичення важкої бронетехніки і додаткових підрозділів проросійських найманців на території Стаханівського феросплавного заводу. Крім того, була оприлюднена інформація про передислокацію важкої бронетехніки бойовиків і розвантаження БК в районі селища Калинове, звідки ведуться обстріли позицій ЗСУ.

Свого часу аналітичний відділ ГІ "Права права" повідомляв про те, що бойовики так званої "ЛНР" розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

Примітно, що на тлі загострення військового протистояння очільник МЗС Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому виданню "Die Welt" заявив, що "врешті-решт, частотність бомбардувань значно впала, і кількість загиблих відповідно зменшилася".

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...