Нова зброя і просування ЗСУ на півдні: Яких змін чекати на фронті восени

Примітно, що за інформацією британської розвідки, такі дії Сил оборони України на Херсонщині стали певною тактичною несподіванкою для окупантів. Більше того, командуванню РФ незабаром доведеться робити вибір, куди кинути доступні їм резерви.

На українців чекає насичена військовими подіями осінь.

Ми вступили у першу воєнну осінь після широкомасштабного російського вторгнення. Переживаємо вже 190-ту добу з початку відкритої війни, яку росія сором’язливо продовжує називати "спеціальною військовою операцією". Чого чекати в найближчому майбутньому? Гадаю, чимало гарного.

Почнемо із дипломатичних фронтів. З 1 жовтня у США розпочинається новий фінансовий рік. Відповідно починає працювати американський ленд-ліз – розширені можливості військово-технічного переоснащення Збройних Сил України.

Також Штати ухвалили рішення про надання 3 млрд доларів безоплатної матеріально-технічної допомоги України в ракурсі надання озброєнь.

Європейські партнери вирішують питання передачі нам літаків Міг-29. Була також заява німецького канцлера Шольца про подальше надання Україні нових видів озброєнь, зокрема САУ та систем ППО.

Це все підтверджує, що теза про нібито втому від війни країн Західного світу, цивілізованого світу, не витримує критики. Тим більше, що у США чітко дали зрозуміти – вони підтримуватимуть Україну, доки не вирішиться питання виходу на кордони 1991 року. Тобто до повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої країни. Аналогічні заяви пролунали із боку європейських партнерів.

Це щодо дипломатичного фронту. На самому ж театрі воєнних дій варто очікувати посилення протистояння на Донецькому напрямі. Росіяни розглядають саме цей напрямок, як пріоритетний у моменті виходу на адміністративні кордони Донецької області. Продовжиться і жорстоке протистояння в Херсонській області, де за даними зарубіжних джерел, а також за повідомленнями Генштабу ЗСУ, намічається поступове просування ЗСУ вглиб тимчасово окупованих територій. Вже взято під вогневий контроль логістичні складові, мости через Дніпро. Відповідно, створено передумови для тактичного оточення угруповання російських військ, яке знаходиться на правому березі Дніпра.

Примітно, що за інформацією британської розвідки, такі дії Сил оборони України на Херсонщині стали певною тактичною несподіванкою для окупантів. Більше того, командуванню РФ незабаром доведеться робити вибір, куди кинути доступні їм резерви.

Утім говорити конкретно про терміни звільнення тих чи інших територій, як і про завершення всієї кампанії, поки що передчасно.

Водночас можемо наголосити на посиленні роботи української штурмової авіації, що свідчить про зміну характеру військового протистояння.

Так, протягом останньої доби авіація Сил оборони здійснила понад 40 бойових вильотів, в ході яких було знищено декілька пунктів управління противника та склад з боєприпасами. "Байрактар" завдав ракетного удару, в результаті якого детонував боєкомплект та знищено 2 одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами.

Ну і сам факт просування ЗСУ, звільнення низки населених пунктів говорять про те, що наші військовослужбовці зосередили достатню кількість засобів вогневого ураження, щоби починати проривати оборону противника.

Ракетні війська та артилерія уразила понад 10 скупчень живої сили ворога, в тому числі 3 взводні опорні пункти. Знищено 3 ЗРК та декілька одиниць броньованої техніки окупантів.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...