Народний депутат Кіт просить СБУ розслідувати російське громадянство Пальчевського

Варто зауважити, що у період із лютого 2019 року по березень 2020-го Андрій Пальчевський неодноразово брав участь у програмах на телеканалі "Россия 1". Примітно, що під час одного з ефірів за участі Ольги Скабєєвої він заявив, "що більше ви будете нас л

Днями сайт Цензор.НЕТ оприлюднив фотокопії документів, які на думку журналістів, свідчать щодо наявності у Пальчевського російського громадянства.
У виданні зазначили, що цю інформацію можна перевірити на сайті Федеральної податкової служби РФ. "Отримана відповідь підтверджує існування паспорта Пальчевського в базі даних", – зазначають журналісти.
Після оприлюднення відповідної інформації, народний депутат із групи "Довіра" Андрій Кіт звернувся до Служби безпеки України із заявою щодо проведення розслідування у зв'язку з інформацією про наявність громадянства Російської Федерації у Андрія Пальчевського.
"Інформація, що підтверджує російське громадянство Пальчевського, є у вільному доступі на офіційному сайті російської податкової. Звернувся із заявою до Служби безпеки України", – зазначив депутат.
Кіт додав фотокопію свого депутатського звернення до СБУ. У зверненні народний депутат звертає увагу на те, що така діяльність Пальчевського як громадянина РФ на території України, має ознаки підготовки та/або вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями 110 ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), 111 ("державна зрада"), 114 ("шпигунство") та 330 ("передача та збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави") Кримінального кодексу України.

Зважаючи на це, депутат просить СБУ внести відомості про вчинення Пальчевським відповідних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Сам Андрій Пальчевський заперечує, що у нього є російський паспорт. Про це він повідомив у Facebook. " "Ось мій український паспорт, синій, а ніяких інших у мене і немає. Тут написано, що я народився в 1961 році, тут, в Києві. А не те, що стверджують", — заявив на відео Пальчевський.
За його словами, проти нього проводять сплановану дискримінаційну кампанію і подібні звинувачення — один з її елементів.
Варто зауважити, що у період із лютого 2019 року по березень 2020-го Андрій Пальчевський неодноразово брав участь у програмах на телеканалі "Россия 1". Примітно, що під час одного з ефірів за участі Ольги Скабєєвої він заявив, "що більше ви будете нас лаяти, то далі ми будемо від нашого щасливого дня возз'єднання".
Нагадаю, що вищу освіту Пальчевський отримав у Москві - у Військовому інституті Міністерства оборони СРСР (закритий в 1994 році). Після цього служив у Збройних силах СРСР, пізніше шість років працював в Лаосі, офіційно — перекладачем. У 1995 році Пальчевський балотувався в Державну думу Росії в складі Партії любителів пива. Засновник і президент клініки та фонду Eurolab. Працював ведучим на телеканалах "Інтер", "Перший національний" і "Прямий".

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ Росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою - нічим відбиватися, - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...