"На передовій активізувались снайпери окупантів: у диверсійних "школах" почалися іспити", - Снєгирьов

4 липня ГІ “Права справа” передала спеціальним службам України інформацію про те, що в диверсійних школах розпочалися так звані «випускні іспити». Окремо наголошувалося, що найближчим часом варто очікувати активізацію ДРГ і снайперських пар бойовиків.

В районі проведення операції Об’єднаних сил набирає обертів «снайперська війна» із застосуванням як окремих снайперів, так і спеціально підготовлених снайперських груп.

9 липня, під час ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Золоте, що на Луганщині загинув Володимир Яськів із Великих Бірок. За попередніми даними, під час виконання завдання військовий отримав смертельне поранення у голову від кулі снайпера.

Наприкінці минулого тижня, на двох різних ділянках фронту, навколо Донецька, кульові поранення дістали двоє українських воїнів.

Варто зазначити, що нещодавно на території окупованих районів Донецької області, а саме: на Макіївському тактичному полігоні проходили тактико-спеціальні навчання снайперських груп бойовиків. Аналогічні навчання снайперських груп бойовиків пройшли і на полігонах «народної міліції ЛНР». В ході навчань бойовики відпрацьовували свої дії у вправах пов'язаних зі специфікою бойової роботи снайпера.

Загострення ситуації на первомайсько-стаханівському напрямку пов'язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних «іспитів» курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області.

На території колишнього піонерського табору «Чайка» російськими кураторами створена диверсійна школа, в якій «курсанти» проходять відповідну підготовку для подальшої участі в бойових діях і диверсійної діяльності на території України. Під керівництвом інструкторів, загальною кількістю до 20 осіб, бойовики проходять курси з вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги і диверсійної діяльності.

Крім того, на території колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів російськими кураторами створений тренувальний табір, в якому місцеві бойовики проходять підготовку для участі у диверсійній діяльності на території України.

У тренувальному таборі місцеві бойовики під керівництвом «інструкторів» з РФ вивчають географію, геодезію, орієнтування на місцевості і мінно-підривну справу. Бойову і професійну підготовку "курсанти" тренувального табору проходять на території колишнього Луганського аеропорту.

4 липня ГІ “Права справа” передала спеціальним службам України інформацію про те, що в диверсійних школах розпочалися так звані «випускні іспити». Окремо наголошувалося, що найближчим часом варто очікувати активізацію ДРГ і снайперських пар бойовиків.

Наразі в диверсійних школах йде активна підготовка учасників НФЗ для участі у снайперській та контрснайперській боротьбі.


Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...