На Луганщині сили спротиву зірвали спецоперацію ворога, націлену на блокування постачань високоточної зброї ЗСУ

Завдяки своєчасній реалізації оперативної інформації вдалося зірвати операцію російських спецслужб, яка мала на меті завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння і і уникнути чисельних жертв серед цивільного населення окупованих міст.

На окупованій Луганщині місцеві сили спротиву попередили провокацію росіян, яка мала на меті заблокувати постачання викокоточної західної зброї ЗСУ.

Російські спецслужби планували обстріляти "Точкою-У" окуповані райони Луганщини, аби звинуватити ЗСУ і завадити постачанню високоточного озброєння.

Мовиться про те, що на окупованих теритоіях Луганської області місцевим рухом спротиву, а саме: представниками ГІ "Права Справа", була зафіксована передислокація оперативно-тактичних комплексів російської армії "Точка-У" в кількості 5 одиниць у район Лисичанська.

За оперативною інформацією, російськими спецслужбами мав бути розіграний так званий "краматорський сценарій", нанесення ракетного удару по місцях масового скупчення цивільного населення. Зокрема, з використанням ОТК "Точка -У", дальність ураження яких складає до 120 км, планувалося завдати удари по житлових районах окупованих міст Луганської області. Мета операції: звинуватити ЗСУ у чисельних жертвах серед цивільного населення з використанням високоточної зброї.

10 липня, з метою запобігання можливих негативних наслідків у разі реалізації планів російських спецслужб, в етерах провідних національних телеканалів мною, Д. Снєгирьовим, оприлюднюється відповідна оперативна інформація щодо можливості нанесення ракетного удару по житлових кварталах окупованих міст Луганщини.

Наголос робиться на тому, що противник буде намагатися створити негативну картинку для дискредитації України на міжнародній арені, з метою унеможливити подальше постачання ЗСУ високоточної зброї.

Крім того, повідомляється про те, що російська сторона до цього моменту категорично заперечувала наявність "Точок-У" на озброєнні 1-го і 2-го армійських корпусів так званих "ДНР" та "ЛНР". Натомість, за інформацією "Правої Справи", на озброєнні 2-го армійського корпусу "ЛНР" перебувають 6 оперативно-тактичних комплексів і декілька десятків ракет до них, які можуть наносити удари по житлових кварталах окупованих українських міст.

Наступного дня, 11 липня 2022 року, в ЗМІ, з посиланням на журналістів "Беларуский Гаюн", з"являється відео передислокації на території окупованих районів Луганської області саме шісти одиниць тактичних ракетних комплексів "Точка-У".

Показово, що 12 липня проросійські пропагандистські Телеграм-канали повідомляють про обстріл житлових кварталів окупованого Луганська з використанням ракет "Точка-У". За інформацією російських пропагандистів, "над містом збита "Точка-У". Відео знято в районі селища Ювілейне, що входить до складу Луганська".

Таким чином, завдяки своєчасній реалізації оперативної інформації вдалося зірвати операцію російських спецслужб, яка мала на меті завадити постачанню в Україну західного високоточного озброєння і і уникнути чисельних жертв серед цивільного населення окупованих міст.

Показовим є той факт, що у ніч проти 29 липня російські спецслужби знову намагалися реалізувати цей кривавий сценарій. На території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на окупованій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Як і у випадку із зірваною "Права Справа" провокацією у Луганську, терористичний акт в Оленівці мав однакову мету, а саме: був спецоперацією рф проти постачання Україні західного високоточного озброєння.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...