Мобілізація в РФ: 82 тисячі "мобіків" вже воюють, але їхні втрати ростуть у геометричній прогресії

Наразі говорити про боєздатність "чмобиків" не доводиться. Вони не приходять до бойового злагодження безпосередньо в частинах. Їх кидають як гарматне м'ясо у м'ясорубку війни.

Днями російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву диктатора рф путіна повідомив, що близько 50 тисяч мобілізованих росіян беруть участь у боях в Україні.

За словами російського диктатора, загалом на окупованих територіях України наразі перебуває до 80 тисяч мобілізованих військових, решта – проходять навчання на полігонах.

Що зараз можна сказати про російську мобілізацію? До чого вона вже привела, до чого ще може привести?

Упевнений, що мобілізація призводить до дестабілізації ситуації всередині країни-агресора. Спостерігається зростаюча напруга у національних регіонах. Що не дивно, адже 70% мобілізації – це Татарстан, Саха, Якутія, республіки Північного Кавказу. Різко зросла можливість внутрішніх протестів – саме там. Також певні питання почали виникати на момент економічної ситуації.

За інформацією агенства Reuters, після оголошення часткової мобілізації в рф впали роздрібні продажі, а також зріс рівень безробіття, свідчать дані, надані національним органом статистики росії "росстат".

Плюс – 700 тисяч тих, хто виїхав. Не можна виключати, що це організована акція російських спецслужб з метою тиску на сусідні держави. Як би там не було, близько 1 млн. працездатного населення (300 тис. мобілізованих, 700 тисяч втікачів) російська економіка не дорахувалася. І це серйозний удар, особливо на тлі санкцій.

Щодо самих "чмобіків" (від "часткова мобілізація"). Їх на території України зараз близько 82 тисяч. Де ще 220 тисяч? Варто згадати заяви британської розвідки, що мобілізація насамперед спрямована на посилення або поповнення росгвардії. Структури, яка покликана підтримувати та забезпечувати громадянський порядок усередині рф.

Невипадково під посилений контроль саме росгвардійцями взято об'єкти критичної інфраструктури, військкомати. Зафіксовано передислокацію підрозділів до Москви. Очевидно, на тлі військових поразок в Україні, Кремль боїться зростання протестних настроїв усередині самої рф.

Наразі говорити про боєздатність "чмобиків" не доводиться. Вони не приходять до бойового злагодження безпосередньо в частинах. Їх кидають як гарматне м'ясо у м'ясорубку війни. Ці люди забули свій досвід служби, а бойового взагалі не мають. При цьому постійно виникають конфлікти між представниками більш-менш професійних збройних сил (контрактниками) та "чмобіками", яких насильно затягли у війну. Масові бійки та самоволки, періодичні вбивства свідчать про деградацію російської армії.

Останні зведення нашого Генштабу демонструють різкий сплеск втрат у лавах супротивника. І в більшості – це ненавчені, демотивовані "чмобіки", кинуті рф на забій.

Нагадаю, наприкінці жовтня міністр оборони рф відзвітував путіну про завершення часткової мобілізації в росії. Проте, за даними Генштабу ЗСУ, росія продовжує мобілізацію в прихованому режимі.

За словами російського диктатора, кількість мобілізованих у рф сягнула 318 тисяч людей, незважаючи на раніше оголошене обмеження в 300 тисяч.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

У "Крокусі" були дві групи бойовиків! ФСБ знала? Вимкнули сигналізацію. Люди задихнулися у пожежі, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 6:15

У Російській Федерації у пʼятницю, 22 березня, відбувся теракт у «Крокус Сіті Холі» перед концертом гурту «Пікнік» - внаслідок інциденту багато загиблих та постраждалих. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів, що приховує Росія в цьому інциденті,...

Теракт у Москві - підстава, перед вибухом сталося дивне. Бойовики спалилися через авто, - Снєгирьов

вівторок, 26 березень 2024, 0:32

РФ просувала причетність України до теракту в Москві задовго до самої стрілянини. Російське МЧС в цей же день повідомили про підпал прокуратури в РФ і нібито український прапор на ній. Потім — машина біля самого ТЦ в Москві з українськими номерами. А я...