Львівські депутати закликали правоохоронців припинити кримінальне переслідування волонтерів

Зокрема, представники Львівщини просять українську владу пришвидшити прийняття законодавчих актів про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги, задля недопущення переслідування волонтерів за очевидної недосконалості кримінального законодавства.

Львівська обласна рада ухвалила текст звернення до Генпрокурора та голови Нацполіції щодо закриття кримінальних проваджень щодо осіб, котрі надають волонтерську допомогу ЗСУ, та закликала розмежувати поняття волонтерської й гуманітарної допомоги.
Відповідне рішення було ухвалене 21 вересня. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради, офіцер 103 Бригади Сил ТрО ЗСУ Олександр Ганущин.
Зокрема, представники Львівщини просять українську владу пришвидшити прийняття законодавчих актів про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги, задля недопущення переслідування волонтерів за очевидної недосконалості кримінального законодавства.
Для цього народним депутатам від Львівської області пропонують невідкладно внести законопроект про розмежуванння волонтерської і гуманітарної допомоги, з відповідними змінами до Кримінального кодексу України, Законів України «Про волонтерську діяльність», «Про гуманітарну допомогу».
Депутати ЛОДА також запропонували Генеральному прокурору, голові Національної поліції України взяти на особистий контроль питання закриття кримінальних проваджень відкритих щодо осіб, котрі надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану котрі перебувають на стадії досудового розслідування.
Генерального прокурора України закликають вжити заходів, в межах компетенції, в частині прийняття постанов про відмову від підтримання державного обвинувачення щодо осіб, котрі надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану у кримінальних провадженнях які перебувають в судах.
Крім того, у ЛОДА рекомендують місцевим радам Львівщини прийняти аналогічні рішення на захист волонтерів, котрі надають допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану.
Важливо, що була проголосована саме волонтерська реадкція документу, наголошує Ганущин.
Наразі львівські депутати сподіваються на відповідну реакцію від центральних органів влади й правоохоронців.
Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...