Кому вигідна ескалація конфлікту між Палестиною та Ізраїлем

РФ чітко дає зрозуміти Ізраїлю, що територія Сирії є недоторканною, відповідно всі військові бази РФ, розміщені на території Сирії, теж недоторканні в моменті нанесення ракетних ударів з території Ізраїлю. Тобто, РФ вже провела свої червоні лінії.

Путін заявив, що Ізраїль і Палестина воюють між собою поблизу від російського кордону. Якщо подивитися на географічну карту, це твердження здасться абсурдним. Однак якщо врахувати політичний контекст і хронологію обстрілів території Ізраїлю цієї весни, все логічно. Адже атака на Ізраїль почалася аж ніяк не 10 травня з ракетних обстрілів ХАМАС. Що ж послужило справжньою причиною обстрілу Ізраїлю?

Відповідь на ці питання у новій програмі на каналі «Политика наизнанку».

Росія має свою вигоду від ізраїльсько-палестинського конфлікту у кількох моментах.

Перше: вона чітко дає зрозуміти Ізраїлю, що територія Сирії є недоторканною, відповідно всі військові бази РФ, розміщені на території Сирії, теж недоторканні в моменті нанесення ракетних ударів з території Ізраїлю. Тобто, РФ вже провела свої червоні лінії.

Другим вигідним для Росії моментом є вибори в Палестині, які мали відбутися 22 травня. А будь-яка ескалація на руку ХАМАС, оскільки він має змогу донабрати собі ще якісь політичні бали. Росія, яка посередньо через Сирію або напряму підтримує ХАМАС, зацікавлена в тому, щоб ХАМАС встановив фактично єдиноначальність на палестинських територіях», - зазначає він.

Принагідно звертаю увагу і на стан речей в Ізраїлі. Нагадаю, що протягом останніх двох років у країні вибори відбулися 4 рази. Детальніше варто зупиниється на Нетаньяху: йому не вдається створити уряд, а третина виборців його блоку – громадяни Ізраїлю, що спілкуються російською. Нетаньяху ескалація теж вигідна, тим паче, що він позиціонує себе єдиним політиком, хто міг би стабілізувати ситуацію в Ізраїлі.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ Росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою - нічим відбиватися, - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...