Дмитро Снєгирьов про ситуацію на Донбасі: "Армія стала заручником політичних ігор"

Тобто, фактично українська армія стала заручником підкилимних політичних ігор, коли попереднє розпорядження штабу ООС, було скасоване заради демонстрації намірів української сторони щодо виконання своїх зобов’язань у нормандській підгрупі.

Свою думку щодо ситуації на лінії розмежування протиборчих сторін на Сході України висловив ведучий і співголова Громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов на своєму каналі в YouTube.

Зокрема, він пояснив, чи виконується режим припинення вогню, а також, що означає відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі.

Він підкреслив, що за результатами засідання ТКГ сторони дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня поточного року .

За словами Дмитра Снєгирьова, одночасне відкриття КПВВ "Щастя" і "Золоте" свідчить про фактичну згоду української сторони на вимоги російської сторони. З 2015 року саме представники так званої "ЛНР" вимагали одночасного відкриття двох КПВВ, а саме: в Щасті і в Золотому. Тоді, як українська сторона наполягала на відкритті КПВВ саме у Золотому.

Він підкреслив, що за інформацією місцевих джерел ГІ "Права Справа", на окупованих територіях Донбасу фіксується передислокація важкої бронетехніки окупантів."Стале перемир'я, про яке розповідають у засобах масової інформації, фактично, не виконується. Питання безпеки не варто прив'язувати до виконання політичних домовленостей", - зауважив Снєгирьов.

Він підкреслив, що КПВВ "Щастя" і "Золоте" були відкриті, як і планувалося 10 листопада. Натомість, окупанти не пропускають громадян з території України на територію ОРЛО.

У цьому контексті він звернув увагу ще на один факт. Штаб ООС видав розпорядження про закриття КПВВ "Станиця Луганська" до 15 листопада через погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні. Утім 10 листопада штаб ООС видав контраверсійний наказ про відкриття КПВВ, а не 15-го, як було вказано у попередньому наказі.

Тобто, фактично українська армія стала заручником підкилимних політичних ігор, коли попереднє розпорядження штабу ООС, було скасоване заради демонстрації намірів української сторони щодо виконання своїх зобов’язань у нормандській підгрупі. Водночас, поставлена під загрозу епідеміологічна ситуація – масова міграція потенційно заражених коронавірусом жителів тимчасово окупованих територій, може збільшити кількість хворих на підконтрольній території України.

Прес-служба ГІ "Права Справа"

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...