Чи є ймовірність відкриття всіх КПВВ до Великодня?

Друга складова - фінансова. На проблемах з перетином лінії розмежування багато заробляють. Існує т.зв. схема "пенсійного туризму". Незважаючи на те, що потік людей, які перетинають КПВВ, зменшився за рік у десятки разів, кількість грошей, які отримують пе

Перший віце-прем'єр-міністр, глава Мінреінтеграціі Олексій Резніков запропонував провести гуманітарне розмінування і розблокувати роботу КПВВ напередодні Великодня (в цьому році припадає на 2 травня). Яка ймовірність, що це вдасться зробити?

Тут є дві складові. Перша- політична. Окупанти використовують ситуацію як елемент тиску на Україну. Вони вимагають відкриття автомобільного КПВВ в районі Щастя, а не у Золотого. Але якщо Київ піде на цей шантаж, зросте небезпека танкового прориву. Під ударом можуть опинитися розташована в м. Щастя Луганська ТЕС, великі промислові райони.

Друга складова - фінансова. На проблемах з перетином лінії розмежування багато заробляють. Існує т.зв. схема "пенсійного туризму". Незважаючи на те, що потік людей, які перетинають КПВВ, зменшився за рік у десятки разів, кількість грошей, які отримують пенсіонери ОРДЛО, фактично не зменшилася.

Вони масово здають свої картки т.зв. "човникам". Ті беруть свій відсоток, віддаючи близько 10% своєму «даху" на підконтрольній території і близько 10% - на окупованій. Масово знімають гроші - і переправляють через лінію розмежування. Корупційний заробіток по обидва боки лінії розмежування становить від 7 до 10 млн. доларів на місяць. Адже на окупованій частині Донбасу проживає близько 600 тисяч пенсіонерів, а середня пенсія становить близько 4 тис грн.

Саме ці причини, крім, зрозуміло, бажання окупантів максимально розірвати зв'язки з Україною, призводять до блокування повноцінного відкриття КПВВ.

Пояснюють це окупанти виключно заходами, пов'язаними з коронавирусною інфекцією. Але навіть коли у нас був спад захворюваності, КПВВ не працювали. А ось ділянка неконтрольованого кордону з РФ на окупованих територіях - навстіж. І навіть коли там був пік захворюваності, нічого не змінювалося.

Спеціально для інтернет-газети «Життя»

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...