Чи є ймовірність відкриття всіх КПВВ до Великодня?

Друга складова - фінансова. На проблемах з перетином лінії розмежування багато заробляють. Існує т.зв. схема "пенсійного туризму". Незважаючи на те, що потік людей, які перетинають КПВВ, зменшився за рік у десятки разів, кількість грошей, які отримують пе

Перший віце-прем'єр-міністр, глава Мінреінтеграціі Олексій Резніков запропонував провести гуманітарне розмінування і розблокувати роботу КПВВ напередодні Великодня (в цьому році припадає на 2 травня). Яка ймовірність, що це вдасться зробити?

Тут є дві складові. Перша- політична. Окупанти використовують ситуацію як елемент тиску на Україну. Вони вимагають відкриття автомобільного КПВВ в районі Щастя, а не у Золотого. Але якщо Київ піде на цей шантаж, зросте небезпека танкового прориву. Під ударом можуть опинитися розташована в м. Щастя Луганська ТЕС, великі промислові райони.

Друга складова - фінансова. На проблемах з перетином лінії розмежування багато заробляють. Існує т.зв. схема "пенсійного туризму". Незважаючи на те, що потік людей, які перетинають КПВВ, зменшився за рік у десятки разів, кількість грошей, які отримують пенсіонери ОРДЛО, фактично не зменшилася.

Вони масово здають свої картки т.зв. "човникам". Ті беруть свій відсоток, віддаючи близько 10% своєму «даху" на підконтрольній території і близько 10% - на окупованій. Масово знімають гроші - і переправляють через лінію розмежування. Корупційний заробіток по обидва боки лінії розмежування становить від 7 до 10 млн. доларів на місяць. Адже на окупованій частині Донбасу проживає близько 600 тисяч пенсіонерів, а середня пенсія становить близько 4 тис грн.

Саме ці причини, крім, зрозуміло, бажання окупантів максимально розірвати зв'язки з Україною, призводять до блокування повноцінного відкриття КПВВ.

Пояснюють це окупанти виключно заходами, пов'язаними з коронавирусною інфекцією. Але навіть коли у нас був спад захворюваності, КПВВ не працювали. А ось ділянка неконтрольованого кордону з РФ на окупованих територіях - навстіж. І навіть коли там був пік захворюваності, нічого не змінювалося.

Спеціально для інтернет-газети «Життя»

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...