Саміт НАТО: Україні допоможуть виготовляти боєприпаси "радянського зразка" і ремонтувати техніку

Військово-технічна допомога Україні триватиме. Зокрема, створення ешелонованої системи ППО. Країнами НАТО ухвалено рішення щодо мінімізації наслідків ракетних обстрілів з території росії з урахуванням останніх подій з "ракетним інцидентом" у Польщі.

Північноатлантичний Альянс на зустрічі міністрів закордонних справ своїх країн-членів у Бухаресті зробив певні корективи щодо власних інтересів у світі.

НАТО дало чіткий сигнал російській федерації і — чіткий сигнал Україні для чіткого розуміння ситуації у тому сенсі, що подальша доля України розглядається в лоні європейських держав.

Тобто це свідчить про фактичну зміну орієнтирів. Якщо раніше йшлося про розподіл світу між росією і Сполученими Штатами, де країни пострадянського простору розглядалися виключно в пріоритеті москви, то остання заява Столтенберга свідчить про те, що внесені певні корективи.

За словами Генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга, для створення умов для міцного миру, що забезпечуватиме існування України як незалежної суверенної держави, НАТО повинне продовжувати надавати військову підтримку.

Інцидент з падінням ракети в Польщі під час масованої повітряної атаки росіян 15 листопада на Україну, схоже, змусив поважних панів за кордоном замислитися над вдосконаленням системи протиракетної та протиповітряної оборони.

Військово-технічна допомога Україні триватиме. Зокрема, створення ешелонованої системи ППО. Країнами НАТО ухвалено рішення щодо мінімізації наслідків ракетних обстрілів з території росії з урахуванням останніх подій з "ракетним інцидентом" у Польщі. Адже Захід добре розуміє, що Україна є форпостом його захисту. В результаті ледве не в унісон пролунала заява щодо спільної подальшої військово-фінансової підтримки України і що росія не має права перемогти в цій війні, оскільки це посилить вплив путіна і всіх диктаторських країн у світі.

Другим не менш важливим моментом в роботі саміту стало те, що, враховуючи загострення на фронті, ухвалено рішення щодо можливості фінансування відновлення роботи заводів з виробництва снарядів і зброї радянського зразка. Вони, як не дивно, сьогодні продовжують домінувати над іншими озброєнням у ЗСУ.

Такі заводи вже запрацювали (і ще запрацюють) у Чехії, Словаччині та Болгарії. Тобто в тих країнах, які свого часу були у блоці СЕВ і, відповідно, мають у своєму розпорядженні потужності для виробництва тих зразків зброї, яких наразі потребують Збройні Сили України.

Після розпаду СРСР на Заході було ухвалено рішення про зменшення запасів зброї на складах НАТО, та згортання фінансування її виробництва. Зараз ця ситуація зазнає зворотних процесів.

Водночас до ще одного позитивного моменту бухарестської зустрічі можна зарахувати те, що буде продовжено програму підготовки навчальними центрами країн-членів НАТО українських військовослужбовців, створення та розширення ремонтних баз на території країн Альянсу для відновлення пошкодженої на війні в Україні техніки.

Таким чином, весь цей комплекс рішень в купі з вже наявними має допомогти Україні ефективно протистояти путінській навалі.

Враховуючи те, що росія жорстоко обстрілює об’єкти енергосистеми України, США виділять 53 мільйони доларів на закупівлю обладнання для електромереж.

Своєю чергою в Офісі Президента України вважають, що оскільки росія продовжує безкарно завдавати ударів по Україні, західні країни мають зняти табу на постачання сучасної зброї в Україну.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Удари дронами по російських НПЗ: Сили оборони знайшли "ахілесову пʼяту" путінського режиму

понеділок, 18 березень 2024, 9:14

У березні Україна завдала дронових ударів по низці ключових нафтопереробних заводів на території російської федерації. Атаки українських дронів на об’єкти на території російської федерації не були чимось новим і несподіваним. Та у березні росія пережил...

У ЗСУ вкрали 1.5 млрд! Винного відпустили. Розкрили схему на БТРах. Захід усе побачив і не витримав, - Снєгирьов

понеділок, 18 березень 2024, 0:55

Нові схеми у Міноборони. Олександра Лієва, підозрюваного у справі про розкрадання державних коштів, відпустили з під арешту. Розкрита нова схема на снарядах з Болгарії. А Європа створює нову снарядну коаліцію і всіма силами допомагає озброюватися Украї...