"Росія намагається звинуватити Україну у саботажі "нормандського формату", - Снєгирьов

Росія намагається представити цей трикутник у форматі суто «громадянської війни». Не виключаю, що риторика Кремля у наступному раунді перемовин зводитиметься до звинувачень України у зриві перемовин.

Зворотний бік нормандського формату: у чому полягають ризики для України? Росія погодилася на перемовини та на продовження діалогу, але за умови прямих контактів між Києвом і терористами. За два тижні Кремль спробує розіграти цю карту, звинувативши Україну у небажанні мирного врегулювання конфлікту на Сході України шляхом безпосередніх перемовин з представниками окупаційної влади.

Ключові загрози так званого нормандського формату для України полягають у показовій «договороспроможності» Росії.

У чому полягають ризики нормандського формату? Росія цією зустріччю показала свою начебто договороспроможність. Захід говорить про те, що наразі відбувається ескалація. Питань немає – ми сідаємо за стіл перемовин. І що ви наразі скажете Путіну? Понад те, він погодився на чергову зустріч за два тижні. Але основна вимога Кремля – безпосередній діалог між Києвом, Луганськом і Донецьком.

Росія намагається представити цей трикутник у форматі суто «громадянської війни». Не виключаю, що риторика Кремля у наступному раунді перемовин зводитиметься до звинувачень України у зриві перемовин.

Вони вийдуть і скажуть: «Ми вам дали два тижні часу. І запропонували варіант деескалації, на який не погодилась українська сторона». І питання начебто будуть вже не до Росії. А до української делегації, що буцімто блокує російські мирні ініціативи.

Утім, варто зауважити, що Нормандія – це віддзеркалення процесів на світовій шахівниці. Якщо наразі триває бій за перерозподіл сфер впливу між Росією та США, то «Нормандський формат» залишився на узбіччі глобальної політики. І він фактично відіграє другорядну роль.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ Росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою - нічим відбиватися, - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...