Корупція в Міноборони: каталізатором "яєчного" розслідування могли стати західні партнери України

Наразі Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від міністра оборони Олексія Резнікова провести службове розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького, на якого НАЗК вже склало адміністративний протокол.

В українському оборонному відомстві вибухнув черговий "харчовий" скандал — на загал вийшла інформація про те, що Міноборони проводило закупівлі продуктів, зокрема яєць, за цінами, які в рази перевищували реальні. Загальна сума контракту в оприлюднених копіях угод на постачання харчів сягала 13 мільярдів гривень.

Примітно, що грудневу угоду з "Актив компані" від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції.

На мою думку, можливим ініціатором так званого "яєчного скандалу" в Міністерстві оборони України могли стати західні країни-партнери. Їм набридло спокійно слідкувати за корупційними схемам українських чиновників у тому числі з використанням грошей іноземних платників податків.

Йдеться про те, що наразі наші стратегічні партнери вельми зацікавилися схемами можливих фінансових зловживань на момент отримання Україною і розподілу іноземної військово-технічної допомоги.

Тобто, на Заході всіх "трохи" втомила наявність "батальйону Монако" на тлі загального зубожіння українського населення і війни.

Я так розумію, що нахабство полягало в тому, що дехто у владі вирішив, що можна красти безкарно.

Для мене є великі перестороги, що ці всі процеси були ініційовані нашими західними партнерами. Й останні події в Конгресі Сполучених Штатів, коли американські конгресмени чітко заявили, що буде жорсткий контроль над фінансовою допомогою для України і були каталізатором цих подій.

Тобто, нам наочно дали зрозуміти, що без розслідування корупційної складової відповідного відсторонення певних осіб у тому числі регіонального рівня можуть виникнути проблемні запитання. Це — свого роду спроби Заходу навести лад у нашій геть корумпованій системі.

Наразі Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від міністра оборони Олексія Резнікова провести службове розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького, на якого НАЗК вже склало адміністративний протокол.

Нагадаю, за інформацією українських ЗМІ, у Міністерстві оборони закуповують продукти для української армії дорожче до трьох разів. Зокрема, яйця коштують 17 грн.

Міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони в корупційних закупівлях, пов’язав появу інформації про тендери з "Рамштайном" і заявив, що винного за злив покарають.

Своєю чергою речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що звинувачення в корупції, які призвели до відставок в українському уряді останніми днями, не стосуються мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги, наданої США.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...