Британія може передати Україні бойові танки Challenger 2: що відомо

За інформацією британських ЗМІ, уряд цієї країни у найближчі дні офіційно оголосить про рішення передати Україні бойові танки Challenger 2.

Ситуація під Бахмутом і Соледаром може прискорити рішення західних партнерів України щодо надання танків для ЗСУ. А терміни постачання цієї важкої бронетехніки залежатимуть від логістики.

За інформацією британських ЗМІ, уряд цієї країни у найближчі дні офіційно оголосить про рішення передати Україні бойові танки Challenger 2.

Challenger 2 є основним бойовим танком Королівської армії Великої Британії. Найбільш передовим аспектом конструкції танка "Челленджер" є його комбінована багатошарова броня, яка є однією з надійніших у Європі. Під час операції "Буря в пустелі" було зафіксовано випадок, коли під час боїв один із "Челенджерів" отримав 15 попадань із протитанкових гранатометів без пробиття броні, а при штурмі Басри — близько 70 влучень з РПГ і також без пробиття броні.

Головною бойовою відмінністю англійського танку є наявність в його озброєнні 120-мм нарізної гармати, яка має хромований канал ствола. Крім гармати, танк має два кулемети калібру 7,62 мм.

Боєкомплект гармати становить 52 снаряда, які зберігаються в броньованих контейнерах, що знижує ймовірність спалаху та детонації боєприпасів. За оцінками спеціалістів, екіпаж танка здатний вразити за хвилину в середньому сім цілей.

Якщо Велика Британія таки остаточно ухвалить рішення про постачання нам танків, то це створить прецедент, як то було у випадку з рішенням США передати нам комплекси Patriot. Так само не випадково і Польща заявила про готовність передачі для ЗСУ танкової роти з "Леопардів".

Наскільки швидко відбудеться таке постачання — залежить від логістики.

Мовиться не лише про перекидання самої техніки, а й про створення відповідних ремонтних баз на території суміжних з Україною країн. Це може бути Польща або Чехія.

Маю надію, що це буде у найближчі тижні, особливо на тлі заяви представника Пентагону, що події навколо Бахмута і Соледара мають прискорити постачання військової допомоги Україні. І саме — бронетехніки, щоб кардинально змінити ситуацію на фронті.

Нагадаю, Німеччина та США домовились передати Україні додаткову військову допомогу, в яку входять бойові броньовані машини M2 Bradley і друга зенітно-ракетна батарея Patriot. Таку заяву зробили після телефонної розмови між президентом Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...