Росія на Донбасі позбавляється покидьків суспільства

Війна в Україні - чудова можливість для Росії позбутися так званих "покидьків суспільства". А ще - збавити галас навколо "вантажів 200", що прибувають в РФ з Донбасу.

Нещодавно прес-службою Головного управління розвідки Міністерства оборони України була оприлюднена інформація про те, що російське окупаційне командування продовжує комплектування з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2 -го (Луганськ) армійських корпусів громадянами РФ з числа найманців -кримінальників.

В українській розвідці відзначають, що основними мотиваційними чинниками для найманців-кримінальників є "обіцяні російським окупаційним командуванням грошові винагороди і звільнення від кримінальних проваджень за вчинені на території РФ злочини".

Варто зазначити, що ще в травні 2016 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" інформував спеціальні служби України про те, що на території тимчасово окупованих районів Луганщини російськими кураторами створено низку тренувальних таборів, в яких колишні російські кримінальні злочинці проходять відповідну підготовку для подальшої участі у бойових діях на боці бойовиків та диверсійної діяльності на території України.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", один з таких тренувальних таборів знаходиться поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області на території колишнього піонерського табору "Чайка". Під керівництвом інструкторів, загальною кількістю до 20 чоловік, колишні російські зеки проходять курси з вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги та диверсійної діяльності.

//…/rosya_pozbavlyatsya_vd_pokidkv_susp…

У червні 2017 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що українським військовим вдалося ліквідували 46-річного бойовика так званої "ЛНР", громадянина Росії Андрія Штейнберга,11.12. 1971 р.н., уродженця м. Тула (РФ).

Примітно, що у 2015 році вироком Привокзального районного суду м. Тула (РФ) Андрій Штейнберг був визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 222, ч. 1 ст.222.1 КК РФ (незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин). Суд засудив Штейнберга до 18 місяців позбавлення волі, з відбуванням покарання в колонії-поселенні, зі штрафом в розмірі 12 000 рублів.

Місце загибелі Штейнберга А. і окремі епізоди його біографії, а саме: вирок Привокзального районного суду м.Тула (РФ), дають підстави вважати, що ліквідований бійцями ЗСУ російський найманець був одним з випускників диверсійної школи "Чайка".

Тренувальний табір на території колишнього піонерського табору "Чайка" функціонує з 2015 року.

10 листопада 2015 року, в проміжок між 11 і 12 годинами дня, неподалік від табору "Чайка", у наслідок підриву на саморобному вибуховому пристрої отримав поранення несумісні з життям командир контррозвідки НЗФ "Привид" Таліб Мірзоєв на псевдо "Туліб". За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", Таліб Мірзоєв особисто піддавав жорстоким знущанням і тортурам захоплених українських військових та патріотів з числа цивільних осіб.

Війна в Україні - чудова можливість для Росії позбутися так званих "покидьків суспільства". А ще - збавити галас навколо "вантажів 200", що прибувають в РФ з Донбасу.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ Росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою - нічим відбиватися, - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...