"Російські бойовики збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ", - Снєгирьов

Варто зазначити, що наразі йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України у зоні ООС.

Минулої доби на Луганському напрямку ворог неодноразово вів вогонь зі 120-ти та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по оборонних укріпленнях ЗСУ біля с. Новозванівка, в районі н. п. Новоолександрівка та н. п. Золоте-1.

Так, біля с.Новозванівка, двічі – з території тимчасово окупованого смт Калинове бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі н. п. Новоолександрівка, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібрів 120 і 82 мм та озброєння БМП; поблизу н. п. Хутір Вільний, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібру 120 мм; в районі н. п. Золоте-1, з території тимчасово окупованого м. Первомайськ – з мінометів калібру 120 мм.

Варто зазначити, що 20 лютого я оприлюднив інформацію аналітичного відділу ГІ “Права справа” про передислокацію в район селища Калинове, звідки ведуться обстріли позицій ЗСУ, додаткових підрозділів бойовиків.Крім того, була оприлюднена інформація про передислокацію важкої бронетехніки бойовиків і розвантаження БК в окупованому м. Первомайськ на території промислової бази ШПУ.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, обстріл позицій ЗСУ вівся бойовиками з тимчасово окупованого м.Первомайськ з території промислової бази “ШПУ з буріння стволів і свердловин”, яка знаходиться за адресою: м. Первомайськ, вул. Воровського, 22.

Наразі територія бази використовується бойовиками “ЛНР” для зберігання ствольної артилерії і ремонту важкої бронетехніки.Свого часу “Первомайске ШПУ” мало у своєму розпорядженні розгалужену ремонтну та промислову базу – механічний цех, цех по ремонту бурового устаткування, ковальсько-зварювальний цех, електроремонтний цех, транспортний цех, монтажну дільницю, підземну ділянку бурових робіт, склади обладнання і матеріалів.

З с.Калинове обстріли позицій ЗСУ ведуться фактично з центру селища. При цьому бойовики використовують цивільне населення, як живий щит для прикриття своїх злочинних планів. У підвалах колишньої контори радгоспу “Росія”, яка розташована в самому центрі с. Калинове, бойовики обладнали склади з боєприпасами.

Втім, це не перший випадок, коли бойовики розміщують військову інфраструктуру і техніку в центрах населених пунктів. Свого часу аналітичний відділ ГІ “Права права” повідомляв про те, що бойовики так званої“ЛНР” розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

цнзр

Варто зазначити, що наразі йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.


Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ Росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою - нічим відбиватися, - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...