Дивні справи Московського патріархату

Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але справ не має? Чи може спасти його віра? Але, дехто скаже: "Ти маєш віру, а я маю справи": покажи мені віру свою без справ твоїх, а я покажу тобі віру свою від справ моїх.

Дивовижні речі трапляються у світі – служителі Христа і ті, що відкидають його існування, немовби міняються місцями.

За інформацією ЗМІ, намесник Києво-Печерської Лаври владика Павло вирішив продати свій розкішний заміський особняк. Варто зазначити, що будинок площею 580 кв. м розташований на ділянці в 40 соток. Про це повідомляє ріелтор, який виставив об'єкт на продаж.

Власне, комплекс крім головного будинку включає також гостьовий будинок і будинок для охорони. Весь будинок мебльований італійськими та англійськими меблями. Підлога виконана з мармуру. Під час обшуків СБУ виявила, що у стіни деяких кімнат вмонтовані золоті пластини.

Утім, така розкіш намісника Києво-Печерської лаври не є винятком.

Ось, наприклад, глава РПЦ патріарх Кирило.

Його сестра Лідія Леонова (тобто по суті, він сам) володіє п'яти кімнатними апартаментами площею 144,8 кв. м. в центрі Москви на вул. Серафимовича вартістю не менше півмільйона доларів.

Крім того, Кирило володіє палацом, який скромно іменується "дача", на чорноморському узбережжі Краснодарського краю на території державного лісового фонду поруч з путінським маєтком (село Дивноморське, яке знаходиться на території міста-курорту Геленджик). За різними оцінками, його вартість доходить до півтора мільярда рублів.

Для патріарха і для інших єпископів спадкування їх майна за смерті здійснюється за нормами цивільного права, а для всіх інших монахів – за нормами церковного.

Крім того, як повідомляють російські ЗМІ, патріарх є одним з найбагатших людей Росії. Свій капітал він сколотив ще в 90-і роки, займаючи посаду керівника Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ МП) Московської патріархії. При відділі було створено кілька комерційних структур: фінансово-торгова група "Ніка", банк "Пересвет", АТ "Міжнародне економічне співробітництво" ("МЕМ"), АТ "Вільне народне телебачення" і ряд інших. Він носить дорогий швейцарський годинник і живить пристрасть до лиж, для чого, як кажуть, купив собі віллу в Швейцарії.

http://newsland.com/news/detail/id/901668/

Про його пожертвування на благодійність нічого не відомо.

У той же час, глава інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, атеїст, досі живе в скромному будинку, купленому в 1958 році, в Омасі, штат Небраска, і який обійшовся йому при покупці всього в 31 500 доларів.

Він їздить на автомобілі Lincoln Town Car, що був знятий з виробництва в 2011 році.

Крім того, Баффет щорічно робить мільйонні пожертви в благодійні фонди. Сума, яку власник Berkshire віддав на благодійність перевищила $ 30 млрд.99% свого статку він заповів на благодійність.

Чи не парадоксально, що згідно заповіту Христа чинить не Його служитель, а людина, яка не визнає Його?

Хочеться нагадати "святому" Кирилу слова апостола Якова:

"Послухайте, мої брати любі не вбогих світу Бог вибрав багатих вірою і спадкоємцями Царства, яке обіцяв любить Його? А ви знехтували бідного...Хто всього Закона виконує, а згрішить в одному чим-небудь, той винним у всьому...Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але справ не має? Чи може спасти його віра? Але, дехто скаже: "Ти маєш віру, а я маю справи": покажи мені віру свою без справ твоїх, а я покажу тобі віру свою від справ моїх. Ти віруєш, що Бог один? Добре робиш і біси вірують, і тремтять. Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без справ мертва?".

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...