"Чому Савченко йде на вибори", - Снєгирьов

Ув'язнена Савченко буде грати на умовних історичних паралелях з ЮВТ, яка свого часу сиділа в Качанівській колонії і виступала як жертва режиму. На жертву режиму Савченко не тягне, а от голоси у Тимошенко відтягне. Або по рейтингу вдарить: адже всі пам'ята

Партія "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" висунула Надію Савченко кандидаткою у президенти.

Папери в Центрвиборчком принесла сестра Надії Савченко Віра. Обов'язкову заставу в 2,5 млн грн екс-нардеп вирішила не вносити, посилаючись на ст. 103 Конституції України, в якій перераховано вимоги, яким має відповідати претендент на пост президента України. І там не йдеться про заставу в 2,5 млн грн.

Сама Надія Савченко наразі перебуває в СІЗО. Її підозрюють в підготовці теракту в центрі Києва. Сама вона свою провину заперечує.

На початку березня за цією ж справою арештували Володимира Рубана. Нагадаю, його затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси.

Утім, справа Савченко-Рубана, з моєї точки зору, не має судової перспективи. Там немає достатньої доказової бази. Я не раз говорив, що ця справа шита білими нитками. Досить згадати, що СБУ запевняла, ніби під час обшуку у Рубана знайшли накладну з печаткою бойовиків "ДНР" на вивезення зброї. Але, послухайте - їхати через стільки блокпостів, через всю Україну, з такою накладною - це самогубство, або ідіотизм.

Швидше за все, Савченко чинна влада мала намір (і має намір) використовувати як зброю проти Тимошенко. Адже Надія йшла №1 у виборчому списку "Батьківщини". І Савченко, дійсно, неабияк зіпсувала реноме "Батьківщини". І здатна продовжити цю справу.

Так що її висунення в президенти варто розглядати саме в такому ракурсі - не важливо, зареєструють її чи ні.

Що важливо, так це те, що якби у справі Савченко була перспектива,то на гаранта вже вийшли б з пропозицією зняти з неї звання Героя України. Це було б логічно. Але цього немає. Значить, цей козир залишили для прийдешніх політичних пасьянсів. Зняття звання Герой України і судовий процес, який, за останніми даними, вирішили проводити на підконтрольній частині Донбасу, можуть використовувати як медійний майданчик. Сам факт висунення - розмивання електорату бази лідерів, які мають антіпорошенковскую спрямованість. Перш за все - мова про Тимошенко.

Ув'язнена Савченко буде грати на умовних історичних паралелях з ЮВТ, яка свого часу сиділа в Качанівській колонії і виступала як жертва режиму. На жертву режиму Савченко не тягне, а от голоси у Тимошенко відтягне. Або по рейтингу вдарить: адже всі пам'ятають, що Савченко йшла в ВР від "Батьківщини".

Нехай вона "відкусить" хоч 0,5% або 1% у Тимошенко - це буде вже на руку Порошенко. Для цього ж запущена величезна кількість технічних кандидатів, завдання яких - розмити електоратную базу головних конкурентів чинного президента.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов

Інші публікації автора

Деталі вбивства поліцейського. Чому не відстрілювалися? Ми за це гроші платимо, - Снєгирьо

понеділок, 22 квітень 2024, 7:15

На Вінниччині застрелили поліцейського під час перевірки автомобіля. Як так сталося, що правоохоронці не були готові чинити опір? Чому подібний випадок відбувається на вперше? Як могли спровокувати стрілянину? Детальніше про це розповів військовий експ...

Не дивуйтесь! Росіяни сказали правду про фронт. Йде прорив на Крим за планом НАТО, - Снєгирьов

понеділок, 22 квітень 2024, 6:15

В західних ЗМІ повідомляють про катастрофу на фронті, але російські воєнкори кажуть протилежне. ЗСУ не тільки розширили плацдарм на Херсонщині, а ще й регулярно кошмарять ворога за допомогою дронів. Схожа ситуація і на Запоріжжі. А в Криму відмовилися ...